O Akcji

Celem akcji jest zwiększenie szans edukacyjnych uczniów przez zebranie funduszy na zakup i wyposażenie kilkudziesięciu tysięcy wyprawek szkolnych dla najuboższych dzieci i młodzieży w Polsce lub zakup i przekazanie gotowych wyprawek szkolnych. W parafiach w całej Polsce tornistry zakupione przez Caritas są wypełniane według potrzeb przez osoby chcące wspomóc dzieci z ubogich rodzin. Poza tym do specjalnych koszy wystawionych w parafiach będzie można wkładać podstawowe artykuły szkolne, które znajdą się później w wyprawkach przygotowanych przez wolontariuszy Caritas.

Co zrobić, aby dzieci rozpoczęły rok szkolny z uśmiechem?

Pomóżmy im w zakupie szkolnej wyprawki!
Tornister Pełen Uśmiechów!
W ciągu ostatnich 9 lat akcji Caritas w Polsce
przekazała dzieciom z ubogich rodzin blisko
szkolnych wyprawek

Jak pomóc?

W twojej parafii
diecezji

Dokonaj wpłaty caritas

Wyślij SMS

"Tornister"
72052

Koszt SMS 2,46 z VAT

Działania Caritas dla dzieci

Szkolne Koła Caritas

Świetlice Caritas

Finał Tornistra Pełnego Uśmiechów

27 sierpnia na Rynku Wielkim w Zamościu nastąpi kulminacja przygotowań do rozpoczęcia nowego roku szkolnego.

W ostatnie dni wakacji chcemy wspólnie świętować powrót do szkoły. Caritas już po raz dziewiąty organizuje akcję „Tornister Pełen Uśmiechów”, aby docenić szkolny wysiłek dzieci, które potrzebują szczególnego wsparcia i motywacji do osiągania dobrych wyników w nauce.

Na uczniów podczas finału będą czekać przygotowane specjalnie dla nich przez naszych Ambasadorów wyprawki szkolne.

Bądźcie z nami w niedzielę, 27 sierpnia, na zamojskim Rynku Wielkim. Zaczynamy o godzinie 11.00.

Do zobaczenia!

Finał Tornistra Pełnego Uśmiechów, Lublin 2016

Dołącz do akcji i spakuj tornister